Knauf Gelbband (Q2), hézagtöltőgipsz 25 kg

Knauf Gelbband (Q2), hézagtöltőgipsz 25 kg

A Knauf Gelbband egy gipszbázisú por alakú hézagkitöltô gipsz, amelynek külön adalékanyaga a finomabb második réteg gletteléshez is alkalmassá teszi.


Folyamatos árváltozások miatt kérje névre szóló, aktuális árajánlatát.

+36-20/291-4393

alfaprotect [kukac] alfaprotect.hu

Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
MŰSZAKI ADATOK
Letölthető dokumentumok
Részletek

A Knauf Gelbband belsô térben a gipszkarton felületek és csavarfejek hézagolására alkalmas Q2 felületi minôség elérésére. A Q2 felületi minôség megfelel közepes és durva struktúrájú tapéták (pl.: fûrészporos), durvább hengerrel felhordott matt festések vagy legalább 1 mm vastag strukturált vakolatok alá. Súrolt fényben látható egyenetlenségek megengedettek. Az illesztések és csavarfejek glettelése kirajzolódhat.

Hasonló termékek
Adatok
Gyártó
Knauf
MŰSZAKI ADATOK

Tárolás

A zsákokat száraz helyen raklapon kell tárolni. Sérült, kiszakadt zsákokat légmentesen vissza kell zárni vagy sértetlen zsákba áttölteni, és elsôként kell felhasználni. Tárolási idô legfeljebb 12 hónap.

 

Tulajdonságok

  •  Gipszbázisú
  •  Por alakú
  • Csomómentesre keverhetô 
  • Kézi és gépi csiszolóval könnyen csiszolható
  • Jól simítható
  • Kiadós 
  • Nem zsugorodik 
  • Nagyfordulatú fúrószárral is keverhetô

 

Feldolgozás

Fogadófelület

A gipszkarton építôlemezeknek a vázszerkezetre szilárdan rögzítve és az illesztési fugáknak tisztának, száraznak és pormentesnek kell lenniük. A hiányos, sérült felületi részeket Knauf Gelbband anyaggal ki kell tölteni. A lemezek illesztését a hézagoló anyaggal kitöltik, belesimítják a hézagerôsítô szalagot, amelyet vékonyan újra áthúznak a hézagoló gipsszel, majd a glettelt sávokat a lemez síkjához lehúzzák. A második glettelési réteget csak a hézagkitöltô anyag teljes kikeményedése után szabad felhordani. Természetesen a rögzítôelemeket is simítják. A hézagolás lépcsôzetességét vagy más felületi egyenetlenséget át kell csiszolni.

Anyagszükséglet (kg/m2 ):

Fuga hézagkitöltéshez (Q1 felületi minôséghez) 0,2 kg/m2

Alap hézagoláshoz (Q2 felületi minôséghez) 0,3 kg/m2

 

Hézagoló anyag elkészítése

A Knauf Gelbband-t – legfeljebb 2,5 kg-ot 1,9 liter tiszta hideg vízzel – a víz szintjéig töltve, kéziszerszámmal vagy akár gyors keverôszárral géppel csomómentesre és sovány, híg konzisztenciájúra keverik. A bekevert gipsz kb. 70 percig bedolgozható. A Knauf hézagkitöltôt más anyagokkal összekeverni nem szabad. Az idegen anyagokkal történô összekeverése a hézagoló tulajdonságainak jelentôs megváltozását okozza. Bekevert alapanyag víz hozzáadásával és újra keverésével nem válik újra felhasználhatóvá.

 

Bedolgozás

Az elkészített alapanyagot legalább két munkafázisban, a felület minôségi követelményének megfelelôen hordják fel. Szilárdulásnak indult anyag már ne bedolgozható! Minimális felhordási vastagság 2 mm. A hézagoló 0 mm-re húzása az anyagból hirtelen nedvesség elvonással jár és az anyag túl gyorsan köt és kiég, ami a késôbbiekben a gipszanyag lepattogzását eredményezi. A csavarfejek is értelemszerûen glettelendôk. Kisebb egyenetlenségek közvetlen a kötést követôen eldolgozhatók. Csiszolni a hézagoló száradása után kézi vagy gépi csiszolóval egyaránt lehet. Az edényeket és szerszámokat használat után vízzel azonnal tisztítani kell, visszamaradt gipszdarabok megrövidíthetik a következô keverék feldolgozási idejét.

 

Bedolgozási idô

A hézagoló optimálisan legalább +10 °C és legfeljebb +25 °C levegô-, építmény- és anyaghômérséklet mellett dolgozható be, +5 °C alatt és +30 °C felett a hézagolás nem javasolt. Hézagolás csak akkor végezhetô, ha a fogadó felület (gipszkarton) nedvesség vagy hirtelen hômérsékletváltozás hatására alakváltozást már nem szenvedhet. Nedves technológiákat – például aljzatkészítés – célszerû a hézagolás elôtt elvégezni.

Letölthető dokumentumok
Webáruház készítés