Knauf Rotband 7-50 mm kézi gipszes vakolat 25 kg

Knauf Rotband 7-50 mm kézi gipszes vakolat 25 kg

A Knauf Rotband egy gipszbázisú, por alakú könnyû beltéri vakolóanyag.


Folyamatos árváltozások miatt kérje névre szóló, aktuális árajánlatát.

+36-20/291-4393

alfaprotect [kukac] alfaprotect.hu

Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
MŰSZAKI ADATOK
Letölthető dokumentumok
Részletek

Fal és mennyezetvakolat egy vagy több rétegben való kézi felhordással. Különösen alkalmas betonfelületre, nagy simasággal zsaluzott betonszerkezetekre és minden szokásos alapvakolatra. Minden helyiségben alkalmazható, beleértendô a magasabb páratartalmú konyha és fürdôhelyiségek is.

Hasonló termékek
Adatok
Vastagság
11,5 cm
Szélesség
27,5 cm
Hosszúság
51 cm
Gyártó
Knauf
MŰSZAKI ADATOK

Tárolás

A zsákokat száraz helyen raklapon kell tárolni. Sérült, kiszakadt zsákokat légmentesen vissza kell zárni vagy sértetlen zsákba áttölteni, és elsôként kell felhasználni. Tárolási idô legfeljebb 12 hónap.

 

Tulajdonságok

  • kiadós
  • jól kenhetô
  • egy rétegben vakolható
  • kézzel bedolgozható
  • hosszú nyitott idô
  • gyors szilárdulás
  • ütés, nyomás és kaparásálló
  • páraáteresztô

 

Feldolgozás

 

Alapvakolat és elôkészítés

A fogadó felületnek, alapvakolatnak száraznak, teherbírónak, portól, málló részektôl, oldószertôl és szennyezôdéstôl mentesnek kell lennie. A Knauf Rotband felhordható téglafalra, betonra, mész-, gipsz- vagy cementvakolatra egyaránt.

 

Beton és könnyûbeton felületek

Filmet képezô zsaluolajokat a fogadófelületrôl el kell távolítani. Poros és erôteljesen nedvszívó felületet Knauf Betokontakttal kell elôkezelni és száradását meg kell várni!

 

Lapostetôk és elôregyártott vasbeton elemek felületei

Vakolás elôtt a felületeket Knauf Betokontakttal kell elôkészíteni. A vakolat síkjában más szerkezeti elemre vakolás elôtt öntapadó Trenn-Fix 65 elválasztó szalagot ragasztanak, majd a vakolást követôen a vakolat síkjában levágják.

 

Téglafelület

Nagyobb nedvszívó képességû felületek csak Knauf Grundiermittel alapozó alkalmazása után vakolhatók Knauf Rotbanddal. A vakolat vastagsága Az átlagos vakolatvastagság 10 mm, legvékonyabb részeken legalább 5 mm. Ha nagyobb vastagságban szükséges a falfelület vakolata, azt két rétegben hordják fel úgy, hogy az alsó réteget fogazott szerszámmal vagy más módon (kaparás) durva felületûre alakítják ki. Az alsó vakolat száradása után Knauf Grundiermittel-lel alapozzák a felületet. Ennek száradása után következhet a felsô vakolat réteg felhordása. Mennyezeten a Knauf Rotbandot csak egy rétegben szabad vakolni.

 

A vakolat elkészítése

A bedolgozás feltétele: legalább +5 ˚C levegô-, építmény- és anyaghômérséklet. A 25 kg Knauf Rotbandot 13 liter tiszta vízben – további adalékok hozzáadása nélkül – keverôszárral csomómentesre keverik. A vakolat 20 percen belül felhordandó és elsimítandó. A felület a keveréstôl számított 60-90 percen belüli visszanedvesítésével a Rotband simára vasalandó – ez az ’elglettelés’ külön glettanyag alkalmazása nélkül végzendô! A helyiség szellôztetésével a vakolat száradása elôsegíthetô.

 

Burkolat alá vakolás

A vakolat legkisebb vastagsága egy rétegben felhordott 10 mm. A vakolat csupán simára húzandó (glettelés, csiszolás nélkül). A felületet vékonyágyazatos hidegburkolás elôtt Knauf Tiefengrunddal alapozzák. A fugázás csak a ragasztás kiszáradása után végezhetô el. Csapódó víz hatásának kitett helyeken az üzemi víz elleni szigetelés Knauf Flächendichttel elkészíthetô. A ragasztást rugalmas (flex) ragasztóval kell végezni.

 

Felület elôkészítése festésre és más felületképzéshez

A fogadó felületnek száraznak, teherbírónak, portól, málló részektôl, oldószertôl és szennyezôdéstôl mentesnek kell lennie. Alapozást a további felületképzésnek megfelelôen kell elkészíteni.

 

Mûszaki adatok

Átlag vakolatvastagság (legalább 5 mm): 10 mm

Szemcseméret: legfeljebb 1,2 mm

Kiadósság: 100 kg = kb. 125 liter habarcs A

nyagszükséglet: 0,5 kg / mm/m2

Száradás: átlagosan 14 nap (függ a vastagságtól, a helyiség párásságától, hômérséklettôl és szellôztetéstôl)

Hajlítószilárdság: > 1,5 N/mm2

Nyomószilárdság: > 3,5 N/mm2

Felülettömeg: kb. 910 kg/m2

Páradiffúziós ellenállás μ: 5

Hôvezetési tényezô λ: 0,25 W/mK

 

Anyagszükséglet

Kb. 0,8 kg/m2 szükséges 1 mm vastagsághoz.

1 zsák 25 kg mennyisége elegendô 3,0 m2 felületre 10 mm-es vastagságban, átlagos felületi érdesség mellett.

 

Megjegyzés

A Knauf Rotband vakolóanyagot más anyagokkal összekeverni nem szabad, mert az alapanyag tulajdonságai jelentôsen megváltozhatnak. Szilárdulásnak indult anyag már nem bedolgozható! Utólagosan a keveréket ne egészítse ki, utólagos víz hozzáadással és újrakeveréssel az anyag nem válik újrafelhasználhatóvá. Használat után a szerszámokat azonnal tisztítsa meg. A szerszámokon visszamaradt anyag a szilárdulási idôt lerövidítheti.

Letölthető dokumentumok
Webáruház készítés