Knauf Wandspachtel, hézagtöltő-/glettelőgipsz 20 kg

Knauf Wandspachtel, hézagtöltő-/glettelőgipsz 20 kg

A Knauf Wandspachtel Innen egy gipszbázisú, por alakú, nagy fehérségû hézagkitöltô gipsz, amely a finomabb második réteg gletteléséhez is alkalmas.


Folyamatos árváltozások miatt kérje névre szóló, aktuális árajánlatát.

+36-20/291-4393

alfaprotect [kukac] alfaprotect.hu

Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
MŰSZAKI ADATOK
Letölthető dokumentumok
Részletek

A Knauf Wandspachtel Innen kézi gletteléssel alkalmazható:

 • Bármely típusú gipszkarton építôlemezek toldásainak hézagkitöltésére és csavarfejek glettelésére, gyári élkiképzésen (HRK vagy HRAK) hézagerôsítô szalag erôsítéssel
 • Knauf GK építôlemezek szárazvakolt készítésénél vékony ágyazatos ragasztásra
 • Gipszkarton felületek felületi hibáinak javítására
 • Q3 felületi minôségû felületekhez
Hasonló termékek
Adatok
Gyártó
Knauf
MŰSZAKI ADATOK

Tárolás

A zsákokat száraz helyen raklapon kell tárolni. Sérült, kiszakadt zsákokat légmentesen vissza kell zárni vagy sértetlen zsákba áttölteni, és elsôként kell felhasználni. Tárolási idô legfeljebb 6 hónap.

 

Tulajdonságok

 • Por alakú
 • Kézzel csomómentesre keverhetô
 • Magas fehérségû
 • 0-ra lehúzható
 • 20 mm vastagságig is könnyen bedolgozható egy munkafázisban
 • Jó tapadóképességû
 • Kézi és gépi csiszolóval könnyen csiszolható
 • Gyors szilárdulás, száradás
 • Kis száradási zsugorodás
 • Szerszámokról könnyen eltávolítható

 

Feldolgozás

Fogadófelület

A fogadó felületnek száraznak, teherbírónak, portól, málló részektôl, oldószertôl és szennyezôdéstôl mentesnek kell lennie. A Knauf Wandspachtel Innen felhordható téglafalra, betonra, mész-, gipsz- vagy cementvakolatra, valamint gipszkarton építôlemezre. Poros és erôteljesen nedvszívó felületet Knauf Spezialgrunddal kell elôkezelni! A gipszkarton építôlemezeknek a vázszerkezetre szilárdan rögzítve és az illesztési fugáknak tisztának, száraznak és pormentesnek kell lenniük. A hiányos, sérült felületi részeket saját anyagával ki kell tölteni.

 

Hézagoló anyag elkészítése

A Knauf Wandspachtel Innen-t tiszta, hideg vízbe szórják, és elsôsorban kézzel – nem keverôszárral – csomómentesre keverik. 1 kg anyaghoz kb. 0,8 l víz szükséges. Keverés elôtt 2-3 percig áztatják és kézzel vagy lassan forgó – legfeljebb 500 fordulat/perc – keverôvel csomómentesre keverik. Figyelem: Utólagosan a keveréket ne egészítsen ki, utólagos víz hozzáadással és újrakeveréssel az anyag nem válik újrafelhasználhatóvá. Glettvassal, simítókanállal vagy spatulyával 50 percen belül fel kell dolgozni. A Knauf hézagkitöltôt más anyagokkal összekeverni nem szabad. Az elkészítô edénynek és keverôeszközöknek tisztának és rozsdamentesnek kell lennie.

 

Anyagszükséglet:

1 kg Knauf Wandspachtel Innen kb. 1,3 liter felhasználható hézagolóanyagot ad ki.

 

Bedolgozás

Az elkészített alapanyagot legalább két munkafázisban, a felület minôségi követelményének megfelelôen hordják fel. Szilárdulásnak indult anyag már ne bedolgozható! A Knauf Wandspachtel Innen maximális javasolt felhordási vastagsága 20 mm, az anyag 0-ra lehúzható. Ha Knauf Wandspachtel Innen hézagkitöltô anyagot erôsen nedvszívó alapra vékony rétegekben felhordja, az a kötési folyamat megváltozásához és késôbb lepattogzáshoz vezethet. Ezekben az esetekben az fogadófelületet Knauf alapozóval elôzetes kezelését ajánljuk. A hézagok kitöltése után 50 perccel a fe-lesleges anyagot spatulyával letolják. A széles spatulyázóval vagy glettvassal felhordott második réteget az építôlemezzel síkban kell lehúzni. A csavarfejek is értelemszerûen glettelendôk. Kisebb egyenetlenségek közvetlen a kötést követôen eldolgozhatók. Csiszolni a hézagoló száradása után kézi vagy gépi csiszolóval egyaránt lehet. Használat után a szerszámokat azonnal tisztítsa meg. A bekevert anyagot más anyagokkal ne keverje. Festés és más rétegek felhordása csak a hézagolóanyag teljes száradása után végezhetô. A felnyitott zsákot gondosan zárja vissza.

 

Bedolgozási idô

Knauf Wandspachtel Innen-t a bekeveréstôl számítottan glettvassal, simítókanállal vagy spatulyával 50 percen belül fel kell dolgozni. A levegô és a fogadófelület hômérséklete legalább +5 °C legyen. A bekevert, de már szilárd anyagot ne használjon fel.

 

Bedolgozási körülmények

A hézagoló bedolgozási feltétele: legalább +5 °C levegô-, építmény- és anyaghômérséklet. Hézagolás csak akkor végezhetô, ha a fogadó felület (gipszkarton) nedvesség vagy hirtelen hômérsékletváltozás hatására alakváltozást már nem szenvedhet. Nedves technológiákat – például aljzatkészítés – célszerû a hézagolás elôtt elvégezni.

 

Felületképzés

A hézagolt gipszkarton lemezre csempeburkolat készítése esetén csak a hézagokat kell kitölteni. Tapétabevonat, vékonyvakolatok felhordása után a helyiség egyenletes kiszellôzését és páraelvezetését biztosítani kell, a hirtelen hômérséklet és nedvesség változás a hézagolás repedését eredményezheti.

Letölthető dokumentumok
Webáruház készítés